Jūros mokslų ir švietimo forumo viešoji paskaita: „Links between socioeconomic uses and ecosystem functioning in coastal lagoons in South France (special emphasis on Thau lagoon)“

2011 m. rugpjūčio 29 d.

Organizatorius: asociacija „Baltijos slėnis“.

Pranešėjas – Rutger de Wit

Jūros mokslų ir švietimo forumas – viena iš veiklų įgyvendinant projektą „Asociacijos „Baltijos slėnis“ veiklos stiprinimas (BALTIJA)“. Forumo tikslas – skatinti tarpdisciplininį bendradarbiavimą, skleisti mokslo žinias visuomenei ir stiprinti socialinius ryšius su Klaipėdos miesto ir regiono bendruomenėmis. Forumo paskaitose laukiami ne tik mokslininkai, dėstytojai, tyrėjai, studentai, bet ir visuomenės atstovai bei visi, neabejingi jūros problemoms.

Rutger de Wit – Montpellier universiteto (Prancūzija) dėstytojas, Nacionalinio mokslinių tyrimų centro direktorius moksliniams tyrimams. Dėstomi dalykai: Mikroorganizmų ekologija ir biogeochemija, Biofilmų funkcionavimas, Vandens ekologija, Mikrobiologija: anaerobų fiziologija. Moksliniai interesai glaudžiai susiję su dėstomais dalykais. Mokslinių žurnalų redaktorius: „Aquatic Microbial Ecology“, „Transitional Waters Buletin and Transitional Waters Monographs“, Marine Ecology Progress Series, „Microbiology“.