Menu Close

Moksleiviai turės galimybę lankytis Jūros tyrimų instituto laboratorijose

Straipnis iš ve.lt


Klaipėdos universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazija. Vyresnių klasių moksleiviai turės galimybę lankytis Jūros tyrimų instituto laboratorijose.

„Šia galimybe ypač domisi tie moksleiviai, kurie planuoja ateitį sieti su chemijos, biologijos, ekologijos mokslais. Sulaukėme 8 motyvacinių laiškų iš dešimtokų, kodėl būtent jie turėtų dalyvauti Jūros tyrimų instituto siūlomoje veikloje“, – sakė Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos chemijos mokytojas Nerijus Dzingelevičius.

Anot jo, tai itin žingeidūs moksleiviai, kurie tikisi ne tik papildomų chemijos žinių, bet ir susipažinti su mokslininkais, jų darbo aplinka, atliekamais tyrimais.

„Manau, moksleiviai nustebs pamatę, kad mokslininkai būna ir jauni, o jų darbas nė iš tolo neprimena chemijos pamokas. Supras, kad pasiruošti egzaminui galima ne tik iškalus viską mintinai, o įgautas žinias galima pritaikyti ir gyvenime“, – kalbėjo N. Dzingelevičius.

Bendradarbiavimo sutartį su gimnazija pasirašęs Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas laikinai einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas mano, jog ši iniciatyva galėtų būti pirmas žingsnis, kuriant universiteto klases gimnazijose.
Daugiau skaitykite čia.

Posted in Įvykiai, Spaudoje

Related Posts